Vlakvinyl

Vlakvinyl of papierbehang is een behangsoort die veel wordt gebruikt in logeerkamers, kinderkamers en bergingruimtes. Vanwege de lage kostprijs van dit behang is dit uitermate geschikt voor ruimtes waar niet veel budget voor voorzien is. Het wordt het meest gebruikt in kinderkamers, omdat deze het vaakst worden herbehangen. 

Vlakvinyl is een soort papier waar kleuren het sterkst in uitkomen. Felle kleuren en patronen zijn hierin zeker geen uitzondering. 

Het behang moet worden ingelijmd met gewoon behangplaksel, dat nog moet worden klaargemaakt. Na de eerste keer in te lijmen dient men het papier dicht te vouwen en even te wachten tot het papier nat en wak aanvoelt. 

Dan komt de tweede keer inlijmen en kan het papier worden aangebracht. Wees hierbij zeker voorzichtig, want het papier scheurt in dit stadium vrij makkelijk. Aanbrengen met een zachte borstel of een buigzame behangspatel is aan te raden!

Wees zeer voorzichtig met het afsnijden van het papier. Gebruik zeker voor elke baan een vers mesje, of laat het papier hangen en wacht tot het droog is om de randjes af te snijden.

Het is perfect normaal wanneer er wat bubbels of plooitjes verschijnen enkele uren na het aanbrengen. Wanneer het correct is aangebracht, zouden deze na twee dagen volledig moeten verdwenen zijn.

 

 

Nog vragen over het aanbrengen van vlakvinyl? Aarzel niet om ons te contacteren! Contacteer ons gerust via het contactformulier of bel ons op via het volgende telefoonnr: 054 33 73 52.

Back to Top