Vliesbehang

 

Vliesbehang is een behangsoort waar de lijm op de muur moet worden aangebracht. Het is tegenwoordig de meest geprefereerde behangsoort, net omdat het zo makkelijk is aan te brengen. 

Vliesbehang moet worden gelijmd met vlieslijm. Dat is een iets vastere, stuggere lijm dan de vroegere, oplosbare lijm. In onze winkel wordt kant-en-klare lijm verkocht. 

Vliesbehang onderscheidt zich ook van de andere soorten behangpapier door de vele kleurrijke motieven die kunnen worden gebruikt, en de verschillende texturen. Men kan spreken van opgeschuimd vlies, vinyl op vlies, vlakvlies of quartz op vlies. Al deze soorten moeten worden gelijmd op de muur.

 

Is vliesbehang dan duurder?

Neen. Vliesbehang is duurder dan gewoon papierbehang, maar beduidend goedkoper dan de vroegere zware vinylsoorten. 

 

Wat zijn de voordelen van vliesbehang op langere termijn?

Vliesbehang is de enige behangsoort die niet moet worden afgeweekt, maar volledig droog verwijderbaar is. Onderaan lospeuteren, zachtjes van de muur trekken en klaar!

 

Op welke ondergronden kan ik vliesbehang aanbrengen?

Vliesbehang moet worden aangebracht op een vochtvrije, gladde ondergrond. Wat NIET geschikt is zijn muren waar nog behangpapier aanhangt, glasvezel, vezelplaat, stoffige ondergrond.

 

 

Heeft u nog vragen over het verwerken van vliesbehang?  Contacteer ons gerust via het contactformulier of bel ons op via het volgende telefoonnr: 054 33 73 52.

Back to Top